Як готують гарячий шоколад

goryachij_shokolad

Холодною зимою кожному важливо отримувати свою порцію теплоти, і не тільки від коханої людини. Поспішаючи додому після робочого дня, так приємно усвідомлювати, що в домашніх обставинах чекає щось приємне. Відмінно рятують від холоду теплі і солодкі напої. Вони не тільки заряджають людину прекрасним настроєм, а й мають неймовірний запах, від якого на душі стає дуже добре. До таких напоїв відноситься всіма улюблений гарячий шоколад.

Зустріньте кохану людину з роботи саме з таким десертом, влаштуйтеся разом перед телевізором, накрившись пледом, і насолоджуйтеся чудовим смаком. Як відомо, шоколад має величезну користь, він дуже корисний для пам’яті і покращує концентрацію уваги. Та й сумувати він теж не дасть.

Незважаючи на те, що в нашій країні гарячий шоколад п’ють не так часто, він відомий з давніх часів. Раніше його робили так: спочатку гарненько обсмажували какао-боби, а потім, після їх подрібнення, розбавляли водою. У такий напій прийнято було додавати шматочок перцю чилі. Тоді він, звичайно, мав абсолютно інший смак, але при цьому був таким же корисним.

У наш час рецепт гарячого шоколаду став досить простим. Вам не потрібно збирати какао-боби щоб їх обсмажити і подрібнити. Какао можна придбати абсолютно в будь-якому магазині у вигляді порошку. Але от тільки справжній гарячий шоколад робиться все ж таки не з нього. Замість какао використовуйте одну плитку справжнього гіркого шоколаду, молочний краще відкласти в сторону, він менш корисний. Необхідно, щоб вміст какао в шоколаді було якомога вище. Не скупіться при виборі, інакше не отримаєте бажаного результату.

Щоб напій вийшов воістину смачним, все має бути зроблено за правилами, Тому перш за все, охолодіть покупну плитку в холодильнику. Після того як вона стане достатньо жорсткою, розламайте на невеликі куски, паралельно при цьому на плиті необхідно підігріти молоко, куди згодом і засипаються поламані шоколадні шматочки. Поки шоколад буде розчинятися, не відходьте від каструльки, постійно помішуйте її вміст до тих пір, поки не отримаєте абсолютно однорідну масу. Слідкуйте за тим, щоб весь шоколад розтанув і не залишилося грудочок. Дуже часто після приготування в напій додають трішки кукурудзяного борошна. Це робиться для того, щоб консистенція стала густішою. Тільки, як відомо, борошно має властивість скочуватися в грудочки, тому, перш ніж його додати, розбавте парою ложок підігрітого молока й тільки потім вливайте на шоколадну масу.

Також рецепт можна видозмінювати за вашим бажанням. Наприклад, деякі люди вважають за краще розтоплювати плитку шоколаду не в молоці, а в вершках. Такий варіант теж має місце бути. При такому способі потім, як правило, зовсім не потрібно додавати муку, так як напій і так виходить досить густим.

Шоколад потрібно подавати до столу не відразу після його приготування, а хвилин через 10-15, щоб він встиг настоятися. І тоді смак його буде набагато насиченим, та й ваші гості не обпечуться занадто гарячим напоєм.

Додавати в гарячий шоколад дозволяється абсолютно все. Для ситості багато вливають в нього до кипіння яєчний жовток. Ті, хто любить різні відтінки смаку шоколаду, додають різноманітний алкоголь. Є й такі, хто після приготування нарізають фрукти і мокають їх в отриманий шоколадний соус.

74208828_2822077_7968hot_chocolate

Є кілька найвідоміших рецептів гарячого шоколаду, які використовуються найчастіше

Приготування шоколадного напою з додаванням кориці: крім гіркої плитки шоколаду і молока, вам знадобляться вершки і згадана у назві кориця. Нагрівати до кипіння треба змішані молоко і вершки, і тільки потім додавати розкришені палочки кориці. А ось шоколад в цьому випадку додають вже після того, як суміш настоїться.

Гарячий шоколад з бананом: в цьому рецепті крім молока шоколаду і кориці, присутній банан. Його необхідно порізати на невеликі шматочки і разом з шоколадом додати в підігріте молоко. Після приготування напій необхідно збити і додати трошки меленої кориці.

Латте з шоколадом: цей рецепт оцінять любителі кави. Перш ніж готувати його, необхідно зробити експрессо. Шоколад потрібно додавати вже після того, як ви додасте каву в молоко. За смаком потім можна посипати напій ванільним цукром.

Бразильський горячий шоколад відрізняється терпким смаком, який не кожен оцінить, але багато хто просто без розуму від нього. Заваріть небагато міцної кави, паралельно розмішайте шматочки шоколаду у воді, поки вони не розплавляться, і тільки після цього вливайте в шоколадну воду молоко, акуратно помішуючи. А далі вже потрібно додати каву і цукор в напій і, звичайно, дати йому потомитися на повільному вогні.

Поекспериментуйте і з перцем чилі. Можливо, вам сподобається ця нова гірчинка у смаку і ви почнете робити такий гарячий шоколад завжди. Придумуйте нові рецепти і балуйте своїх рідних божественним напоєм.


Comments: